blahblahblah

36. De 9 van 2019

17 februari 2019
36. De 9 van 2019 - blahblahblah.be

Af en toe heb ik nog eens zin om te bloggen maar meestal doe ik daar niets mee. Wie zit er nog te wachten op tips van een nieuwbakken moeder, denk ik dan? Maar goed, vandaag is de dag dat ik hem er nog even bij neem, de blog. Het is nog maar 9 maanden geleden dat ik hier iets schreef, zo lang hield ik zelfs mijn zwangerschap niet uit .. Nu kom ik hier (nog) niet schrijven over mijn bevalling, dat traumatische verhaal verwerk ik hier later misschien ooit wel eens. Vandaag schrijf ik de post die voor mij het meeste van tel is per jaar. De doelen des komende maanden, here we go!

1/ Mijn eerste doel borduurt verder op eentje van vorig jaar, mezelf verdiepen in fotografie. Zeer impulsief schreef ik me in september in voor een avondopleiding en ik ben nog steeds zeer tevreden dat ik toen die keuze maakte. Dit jaar wil ik gewoon meer fotograferen. Het moet niet altijd moeilijk zijn, niwaar!

2/ Deze had ik eens zien voorbijkomen bij Kathleen, geen nieuwe boeken kopen de resterende 317 dagen. Ik heb nog geen inventaris opgemaakt maar ik kan nog wel een tijdje verder, zeker aan het tempo waarop ik bezig ben met lezen 😀 Boekjes voor Mas tel ik daar trouwens niet bij, en zeker niet als ze van de kringwinkel komen!

3/ Een beetje op hetzelfde elan, #1permaand. Veel zaken hier zijn al vervangen door een wasbare variant en er wordt goed nagedacht over wat ik wel en niet in huis haal en waarvandaan het dan moet komen. Ik ben goed geworden in ontspullen, zo goed zelfs dat ik die inbouwkast over een volledige muur kan laten vallen (ching ching, kassa kassa 😉 ) maar kleding blijft een lastig dingetje. Niet dat ik trends en mode volg maar eens in de zoveel tijd WIL ik gewoon nieuwe kleren. Vanaf nu wil ik dus naar #1permaand. Weloverwogen en schone (letterlijk en figuurlijk) keuzes maken. Voor januari ben ik hoe dan ook grandioos gezakt, met 2 broeken, 2 truien, 2 bloesjes, een regenjas, een draagjas (dit is zowat het enige uit het rijtje die ik nodig had) en nog wat ondergoed. Ook voor de zoon blijft dit trouwens een werkpunt .. zucht. Al zijn de meeste van zijn kleren wel tweedehands 😉

4/ De lounge slash speelkamer afwerken. Idealiter wil ik al goed opgeschoten zijn tegen 29 juni, dan is Mas 1 jaar. Een paar dingen heb ik niet zelf in de hand maar het mag wel vooruit gaan!

36. De 9 van 2019 - blahblahblah.be

5/ Ik zou hier kunnen schrijven, de tuin afwerken, maar HAHAHA, dat is nog wel een verre droom aka 10-jarenplan. Laten we beginnen met één of weet ge wat? misschien zelfs twéé panelen (laten) plaatsen zodat we eindelijk eens wat privacy hebben.

6/ Dit puntje was er vroeger niet, in die zin dat het, vóór Mas er was, zo vanzelf ging, die zelfzorg. Ik heb nog nooit eerder zo moeten waken over (gezond) genoeg eten, drinken en op tijd en stond eens om 21u in bed kruipen. Genoeg vitamines proberen opdoen (ik heb ook nog nooit zoveel biefstuk gegeten dan de laatste 8 maanden), wandelen, binnenkort misschien zelfs weer eens de loopbroek aantrekken.

7/ Schermtijd, daar is ook wel iets over te zeggen. Ik weet nog niet hoe of wat, want ja, ik heb nogal wat last van FOMO, maar ik wil m’n gsm social media-gebruik (drastisch?) verlagen. Tv kijk ik hoe dan ook zelden tot nooit, tenzij hier en daar eens een film of serie. Maar dit .. zucht.

8/ Voor het vierde jaar op rij wil ik verder minimaliseren en verduurzamen. De eerstkomende veranderingen die op til zijn, is zoeken naar een vervanger voor keukenpapier (om het vet van de frietjes op te vangen 😀 ), andere huishoudsponsjes en initiatieven opzoeken zoals boeren en buren maar dan in onze buurt. Vooral het plastic-verbruik wil ik sterk verminderen … ook al betekent dit een strakkere planning en terug zelf naar de winkel gaan ipv te collect&go’ en (de horror 😮 )

9/ En als laatste maar zeker niet minst belangrijk, genieten van de kleine dingen. Misschien moet ik het ook wel eens appreciëren om een midweek naar de Belgische kust te trekken ipv op citytrip te gaan naar één of ander tropisch eiland. Content zijn met wat we hebben dus.

Et voila, het staat online, het is voor echt 😉 En ik kan er gemakkelijk op terug vallen (daar is het me eigenlijk vooral om te doen, haha 🙂

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.