blahblahblah oh baby

35. As we speak #2

15 mei 2018
35. As we speak #2 - blahblahblah.be

Ik merk dat ik het bij anderen altijd leuk vind om een maandoverzicht of as we speak te lezen. Dat doet me er bij stil staan dat het niet altijd kommer en kwel is, zoals we soms toch wel eens durven te denken! Tijd om mijn eigen leven eens onder de loep te nemen dus 🙂

1/ Eten

Al sinds het begin van de zwangerschap heb ik goesting in bucht. En aardbeien. Maar okee, vooral bucht. Als het al eens beter gaat dan is het slechts voor enkele dagen en dan is het er weer. Vermoedelijk zijn een deel van mijn tot nu toe aangekomen kilo’s (en dat zijn er wel al wat :-/ ) dus echt wel snoep … Het feit dat ik zijn suikerbonen al in huis heb maar de rest van het materiaal nog niet, doet er ook niet veel goeds aan. Ik hoop in elk geval dat die cravings na de bevalling weer weg zijn. Zoniet, dan ga ik wel gewoon weer voor het 5:2 dieet ..

2/ Bezig met

Hoe kan het ook anders. 8 van de 10 dingen die we (moeten) doen staan in het teken van de aankomende baby. Waar ik al de meeste tijd aan spendeerde de laatste weken is de geboortelijst. Staat alles er wel op? (JA! En zo niet, dan laten we het wel ergens snel vandaan komen. Vandaag besteld, morgen geleverd weet je wel!) Gaan mensen dit systeem (Kadolog) wel snappen? Zullen ze het niet vreemd vinden dat we twee lijsten (er ligt er nog eentje bij Blabloom) hebben? (Ik vermoed van niet, ik heb dat nog wel al gezien).

Nu die lijst zo goed als af is, komt de babyborrel aan de beurt. Deze gaat niet in een zaaltje door en bijgevolg is daar ook niets aanwezig. En als we dan toch een feest geven, dan kan het maar beter de moeite zijn, dus ja, ik ben daar nu al mee bezig! 😉

3/ Genieten van

2 weken terug had ik eindelijk mijn eerste weekje congé van dit jaar. We gingen 4 dagen naar Maastricht en slenterden daar wat rond in dat zalige zonnetje. Verder word ik blij van elke afgestreepte to-do op het lijstje (en dat zijn er nogal wat), collect and go en de vrije dagen op de agenda. Soms heb ik niet veel nodig 😀

4/ Gefrustreerd door

Met al die dagjes verlof her en der vind ik het soms moeilijk om ook nog eens te werken 😉 Hoewel ik niet eens zo’n moeilijke zwangerschap heb, merk ik toch wel dat ik er naar uit te kijk om wat meer thuis te zijn. Hoe dan ook, een hele dag zitten is zelfs al lastig voor een niet-zwangere, dus ja. Maar .. er staan nog 7 weken werken op het programma voor het moederschaps- en bevallingsverlof en daarna werk ik misschien zelfs nooit meer fulltime. Aah, de vooruitzichten 😉

5/ Kijken naar

Als het op series aankomt, zijn we altijd een stuk trager dan de rest van Vlaanderen. Momenteel kijken we naar het vierde seizoen van Game of Thrones. Via de kabel zelf is er maar weinig wat me kan boeien (California Love is wel fijn) maar momenteel ben ik wel gefascineerd door Where the wild men are. Ben Fogle gaat op bezoek bij mensen die hun leven drastisch omgooiden om te ontsnappen aan de ratrace. Absoluut inspirerend! Vaak kijk ik met een groot verlangen (en soms ook heel wat vragen) al hoeft het voor mij zeker zo extreem niet te zijn. Ik heb voorlopig nog niet eens het lef om pakweg een jaar te gaan rondreizen maar het idee om te gaan doen wat je écht wil, fantastisch als je dat kan!

6/ Kopen

Weinig voor mezelf, alles voor de baby .. Zelfs al koop ik nu véél bewuster dan een aantal jaar geleden en komen er vooral tweedehands- en/of ecologisch verantwoorde spullen binnen voor de baby, al dat cute stuff is THE HORROR 😀

Zo, dit waren mijn voorbije maanden in een notendop. Hoe gaat het daar? 🙂

  • Reply
    Sofie
    18 mei 2018 at 16:23

    Wij hebben dus net hetzelfde: twee lijsten, één bij blabloom en één tweedehandse. Waarom niet, toch? Grappig van die suikerbonen trouwens. Wij hadden al chipskes ingepakt voor het kraambezoek. En telkens sneuvelen ze al, omdat ik een goestingske heb, kopen we er nieuwe, en sneuvelt die ook weer. Hihi.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.