groen(er) leven minimalisme wonen & interieur

34. Baksteen in de maag: duurzaam wonen

34. Baksteen in de maag: duurzaam wonen - blahblahblah.be

Zoals het een goede Belg betaamt hoor je hier een baksteen in je maag te hebben 😉 En hoewel ik enorm van onze stenen houd (geen nieuwbouw maar renovatie), zou ik in de toekomst best graag wat verbeteringen zien (ligging, garage, een iets andere verhouding van oppervlaktes, ..). Soms durf ik wel eens te kijken naar wat er op de vastgoedmarkt te vinden is maar meestal zouden we toch op de één of andere manier moeten inboeten. Ik moet hier niet moeilijk over doen, heel vaak is dat het interieur en/of de hoeveelheid werk die er nog aan dient te gebeuren. Ok ja, die vloerverwarming ook wel 😀 Is het wel ons ding, dan is het (voor ons) onbetaalbaar en vice versa.

Een jaar of twee geleden kreeg ik echter een ingeving, eentje wat ik toen al haalbaar achtte en het is er sindsdien eigenlijk alleen maar op vooruit gegaan. Voor onze reis naar Portugal was ik op zoek naar leuke overnachtingen wanneer mijn oog op een klein en fijn vakantiehuisje viel. Een tiny house kan je wel zeggen eigenlijk 😉 Ik was toen ook sinds een goed jaar helemaal in de ban van het minimaliseren en ik werd me sowieso een stuk bewuster van (ons) materialisme. Dat leek me dus wel wat, zo’n woninkje! Ondertussen zijn we weeral wat verder en vind ik zo’n huisje nog steeds heel leuk om even in uit te blazen maar misschien toch maar niet als permanente woonst.

34. Baksteen in de maag: duurzaam wonen - blahblahblah.be

34. Baksteen in de maag: duurzaam wonen - blahblahblah.be

foto’s via sustainerhomes

Nee, ik wil graag duurzaam wonen/bouwen. Niet tiny, wel ‘compact’. Deze manier van bouwen en wonen brengt voor mij een heleboel dromen samen. Minimalisme, een schoon staaltje architectuur, eenvoud, design, openheid, licht, lucht, duurzaamheid, slimme oplossingen, …

Dáár gaat mijn hart sneller van slaan, dat is wat ik wil en ik hoop hier ooit te kunnen delen hoe het werkelijkheid wordt. Voorlopig blijft het bij veel dromen en nog veel meer inspiratie opdoen. Af en toe zal ik hier een pareltje met jullie delen maar kom gerust ook eens langs op pinterest! 😉

Hoe ziet jouw woondroom eruit?

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *