blahblahblah

31. Wat (en wie) ik leerde (kennen) tijdens 40 dagen bloggen

25 maart 2018
31. Wat (en wie) ik leerde (kennen) tijdens 40 dagen bloggen - blahblahblah.be

40 dagen bloggen is nog niet ten einde maar ik ben wel al klaar om een recap te schrijven. Dat komt oa. omdat ik al vrij snel wist dat dit eigenlijk niets voor mij zou zijn/was. Bij de aankondiging dat ik een poging zou wagen schreef ik al ‘haha’. Misschien was dat een niet al te best begin van mij maar soit, ken jezelf enzo. Haakser dan dit kon ook niet voor iemand die een slow blog meent te hebben 😉

Wat en wie ik leerde kennen tijdens 40 dagen bloggen.

1/ Dus, dat dagelijks bloggen is niets voor mij. Zijn dat nu 10, 40 of 100 dagen, ik merk dat de kwaliteit achteruit gaat bij het dagelijks een stukje ‘moeten’ schrijven. Niet alleen bij mezelf trouwens, ik lees verre van alle posts vanuit dit experiment. Ik heb er ten eerste de tijd niet voor en ik merk dat ik sneller ben verveeld bij dagelijks een stukje. Dat ligt waarschijnlijk geheel aan mij en ik wil zeker niemand schofferen, het vergt namelijk veel meer energie en drijfkracht om wél vol te houden, dus chapeau daarvoor!

2/ Ik zei het eerder al, ik tweet óf ik blog. Ik heb geen energie voor beiden, maar sinds een goede week heb ik Twitter (terug) vaarwel gezegd. Wanneer ik niet actief blog, komen er ook geen nieuwe blogs op mijn radar. Met deze challenge heb ik weer een aantal fijne blogs ontdekt dus dat is hoe dan ook een meevaller. Deze twee sprongen er voor mij echt uit en hebben dus al zeker één nieuwe fan bij!

 • Eerst is er nenoo, met wie ik qua reizen en interieur volgens mij nogal vrij op dezelfde golflengte zit, dus hoe kan het ook anders 🙂
 • En dan heb je ook Mama Coca, die ik al kende van paleo.be, maar hier een meer persoonlijke blog neerschrijft over haar zoontje, gezin en het leven an sich. Al heeft dat shiny logo er misschien ook wel iets mee te maken! 😉

31. Wat (en wie) ik leerde (kennen) tijdens 40 dagen bloggen - blahblahblah.be

3/ Het laatste wat ik leerde is misschien wel het belangrijkste. Volgens mij is het iets wat herkenbaar is voor verschillenden onder ons. Je blogt een paar dagen niet en dan worden het weken en plots zijn we weer wat verder. Je voelt dan weer kriebels maar het lukt je op de één of andere manier niet om terug op gang te komen. Wel, ik denk dat we dan gewoon mogen/moeten springen, schrijven en publiceren. Niemand verwacht dat dit ineens je beste blogpost is! (denk ik! 😉 )

Dit was dus mijn #40dagenbloggen. Met deze blogpost erbij strand ik voorlopig op 9 posts. Wie weet volgt er de komende week nog wel ééntje, of twee! And if not, dan is dat ook maar zo 🙂 Veel succes nog aan de overige deelnemers!
Leerde jij iets uit deze challenge?

 • Reply
  Tamara
  26 maart 2018 at 16:36

  Ik ben er ook aan begonnen, maar door de drukte toch niet volgehouden. Het kostte me teveel energie en ik vergat een beetje waarom ik het bloggen graag deed. Ik hou blijkbaar niet zo van ‘moeten’, zeker als ik ook merkte dat de content achteruit ging. Dus heb ik even een stop ingelast. So be it. Ik ben gestrand op 12. Oeps 🙂

 • Reply
  Elke
  27 maart 2018 at 12:04

  Wat leuk om te lezen, dankjewel! Ik ben ondertussen eindelijk zelf aan het doorklikken en blij je te ontdekken!

 • Reply
  Silvie
  29 maart 2018 at 04:29

  Voor mij was / is de challenge ook super om bloggers te ontdekken! 😊
  Succes met het slow bloggen! 🙌🏻

 • Reply
  Astrid
  12 april 2018 at 17:29

  Hèhè, eindelijk eens iemand die het ook moeilijk vindt om regelmatig te bloggen. Ik ben echt al tig keer opnieuw begonnen met bloggen en weer gestopt, want telks begnt het weer te kriebelen. Fijn dat je wa tleuke mensen hebt leren kennen tijdens deze uitdaging.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.