groen(er) leven oh baby

30. Groen leven met een baby

24 maart 2018
30. Groen leven met een baby - blahblahblah.be

Dat manifesto die ik een tijdje terug schreef, ik voel me daar nog steeds goed bij. Het is iets wat vooral de laatste jaren  gegroeid is en ik ervaar daar toch vooral veel voordelen bij. <3 Nu er echter een kindje op komst is, zie ik een probleem opduiken. Kijk, dat zit zo. Mijn lief en ik, wij kopen alleen maar kleren als we die nodig hebben. Shopuitstapjes zijn verleden tijd en ik rouw daar niet om, er zijn immers zoveel andere leuke dingen waarmee je je dagen kan vullen én centen aan kan spenderen 😉 We kunnen daar nog een pak groener in gaan, maar goed, we groeien daar wel naartoe!

Enfin, die baby dus .. ! Kleren kopen wanneer het nodig is, dat kan natuurlijk nog altijd maar ze hebben net iets meer nodig dan 1 broek en 2 truien per jaar vrees ik 🙂 Om over het ooh, aah, hoe cute – gehalte nog maar te zwijgen! Groéne kleren kopen, dat is nog een ander paar mouwen … ik kan echt geen geld uitgeven aan iets wat slechts enkele weken/maanden gedragen zal worden. Misschien is dat een scheve gedachte van mij, het kan, maar ik ervaar het zo. Voel ik mij daar schuldig over? Schuldig is een groot woord maar ik zou deze blog niet schrijven moest ik er niets bij voelen.

30. Groen leven met een baby - blahblahblah.be

Maar kijk, groen leven met een baby, zo zou ik dat willen aanpakken:

1/ Ik ben heel erg te vinden voor tweedehands, zeker voor kinderen, en kocht al hele leuke stukken via Instagram (iets wat ik in de toekomst zelf ook wil gaan doen!), Facebook & 2dehands.be. Ook de beurzen van Kind en Gezin zijn voor mij topdagen. Dikwijls kwaliteitsvolle stukken voor een habbekrats, wie wordt daar niet gelukkig van! Verder kregen we ook al heel veel, we nemen wel enkel aan wat we mooi vinden en nodig hebben (we zijn nog steeds geen containerpark 🙂 ) en verschillende grote zaken kocht ik al tweedehands aan (bedje, kast, babycook, park, muziekmobiel, …) Naast het feit dat dat ecologisch in voel je dat ook enorm in je beurs, of net niet, allé. Win-Win zeg ik!

2/ Op de geboortelijst vraag ik niet alleen wasbare luiers maar ook cadeaubonnen van Happy Kiddo. Zij zorgen mee voor een duurzame garderobe doordat je kledij huurt en jouw kindje dus niet de enige is die een stuk zal dragen. Ook de cosleeper gaan we huren. De aanschaf van zo’n bedje lijkt me een te zotte kost voor enkele maanden dus dit is een ideale oplossing! Ook voor speelgoed kan je trouwens een beroep doen op een spelotheek in je buurt. Of bij againandagain.

3/ Wil ik dan toch nog iets spiksplinternieuws, dan ga ik vaak naar de sales pagina’s van webshops. Op ikkoopbelgisch bijvoorbeeld vind je een uitgebreide categorie voor kindermode, super handig! Dan rest mij enkel nog die andere ecologische merken op en uit te zoeken en zo een lijstje ecologische mode voor mijn kind aan te leggen 🙂 Moet lukken, toch?

Als mij dat voor de helft lukt, ben ik al content! Hoe pakken jullie dat aan?

 • Reply
  Sofie
  5 april 2018 at 12:20

  Ik heb ook ontzettend veel tweedehands gekocht, ik kan ook zo blij worden van hoeveel geld ik daarmee bespaarde, los van het eco-aspect. De wasbare luiers moeten nog gekocht worden maar dat komt nog! En verder, veel kleding hebben we geleend. En ik wil graag borstvoeding geven, ook heel eco 🙂

  • Reply
   Katrien
   5 april 2018 at 12:31

   Haha, ja, borstvoeding is inderdaad ook enorm eco 😉 Dat zal ik zeker ook doen, als het lukt, spannend!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.