eropuit

27. Noord-Portugal in ‘t kort

20 februari 2018

40 dagen bloggen .. peanuts! *kuch* 40 dagen een kwalitatieve blog plaatsen, da’s weer wat anders 🙂 Gelukkig heb ik de voorbije jaren een aantal (snoep)reisjes gedaan waar ik nog niet over blogde. Een uitgebreid verslag, daar zal ik je niet mee vervelen maar ik neem je wel graag mee naar de (voor ons) leukste & beste adresjes! Een echte rubriek zou ik het niet durven noemen omdat ik daar simpelweg niet genoeg voor reis, maar in elk geval, dit was Noord-Portugal in ‘t kort!

10 dagen / vliegen op Porto en terugkeren uit Lissabon, daartussen een huurauto

1/ Lekkerst gegeten: de eerste foto doet het gerecht to-taal geen eer aan 🙂 maar vis, rechtstreeks uit de zee, dat kan niet anders dan fantastisch lekker zijn, toch? In Lissabon aten we dan weer de lekkerste pasteis de belem. My. God! 

2/ De award voor de meest originele overnachting én gezelligste campingrestaurant gaat naar Campismo o Tamanco. Je kan er tegen een klein prijsje slapen in een betonnen rioolbuis. Net groot genoeg voor 2 personen en wat bagage (en ook wel voor één nacht misschien ..) en een tikje romantisch. Het eten in het buiten-campingrestaurant is er heerlijk en recht van het open vuur!

3/ Het beste zicht hadden we ongetwijfeld vanuit de fantastische bed & breakfast Casa do Romezal in de Dourovallei. Veel woorden moeten daar niet aan vuilgemaakt worden (check die facebookpagina)!

4/ Het meest bizarre zicht was dan weer het bosbrandgebied. Een week voor we vertrokken was er de zware bosbrand in Midden-Portugal. Bijna vlakbij verbleven we een aantal nachten. Bevreemdend gevoel, zeker omdat je in sommige delen de assen nog zag zweven …

5/ We reden ervoor langs de meest smalle baantjes en steile hellingen, ik was er totaal niet gerust in 😮 maar het zwembad met het mooiste zicht maakte veel goed. Leuk extraatje, in dit ecodorp was op dat moment verder niemand aanwezig!

6/ De meest charmante stop tijdens onze reis was Cascais. Het Knokke voor de Portugezen blijkbaar maar voor ons vooral heel gezellig. In het hoogseizoen waarschijnlijk heel druk en veel jeugd, rond eind juni geweldig goed te doen!

7/ Via de Paiva Walkways wandel je van Espiunca naar Areinho. Of van Areinho naar Espiunca. Je wordt er getrakteerd op 7 km ongerepte natuur en dus heel wat fauna en flora. Halfweg is er een strandje om uit te blazen, zeer welgekomen op snikhete dagen. De houten paden zelf zijn vlot begaanbaar en enorm spectaculair vanuit de lucht maar hou er rekening mee dat er best wel wat pittige klimmetjes zijn. Vergeet geen water en fruit, enkel aan het begin en eind kan je wat kopen. Je betaalt voor deze mooie wandeling 1 euro, dus voor de prijs moet je ‘t zeker niet laten!

8/ Wij doen praktisch nooit aan tourist traps maar soms moét je gewoon. De universiteit van Coimbra is zeker een bezoekje waard, des te meer op een feestdag 🙂 In de rest van Coimbra was er helaas niets open, zelfs geen simpele café, maar de universiteit zonder volk … doen!

En de rest van onze reis, die was ook niet mis.

 • Reply
  Joke
  24 februari 2018 at 14:07

  Oh, deze noteer ik. En Coimbra stond al op de verlanglijst. Mijn schoonzus woont in het Noorden (Caminha), waardoor we deze zomer voor het 5e jaar op rij die kant uit gaan. Meestal blijven we een beetje in die buurt, maar deze keer trekken we ook meer zuidelijk.

  • Reply
   Katrien
   25 februari 2018 at 21:39

   Wel handig als je er iemand kent zeg 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.