oh baby

26. De lijst der lijsten – de geboortelijst

26. De lijst der lijsten - de geboortelijst - blahblahblah.be

Je blogt wat je bent (duh), dus .. ja, hier komen vanaf nu baby- en andere perikelen. En ten tweede, bovenstaande foto doet misschien vermoeden dat we een dochter verwachten maar voorlopig weten we het zelf nog niet, het is nogal eigenwijs .. Of ik wil je op het (verkeerde?) spoor zetten, dat kan ook!  😉

Maar dus .. die geboortelijst. Als ik het intwerwebz mag geloven heb je dat in een kleine namiddag in elkaar gestoken. In een winkel. Waar ze je keischattige nutteloze spullen opdringen.

Nee. En nee. Wij mogen heel wat zaken gebruiken of overnemen van schoon- en gewone zussen en de vriendenkring in het algemeen. Verder hoeven we écht niet alles nieuw maar willen we toch graag een centje recupereren voor dat wat wij al tweedehands aanschaften. En last but not least, ik ben nogal gevoelig aan het design van iets. Ik zoek liever wat langer (understatement) en op verschillende plaatsen dan gewoon genoegen te nemen met wat er in één winkel te vinden is. Insert Kadolog maar daarover later meer (hupla, nog een post!).

26. De lijst der lijsten - de geboortelijst - blahblahblah.be

Sinds een kleine week ben ik die lijst aan het invullen, ik volg als basis dit lijstje van Kind en Gezin maar ik hoor het eigenlijk graag eens van die échte moeders. Wat vind/vond jij onmisbaar voor jouw spruit? Wat dacht je nuttig te vinden maar is het uiteindelijk niet waard geweest? Ik twijfel bijvoorbeeld over een draagzak. En een co-sleeper. En een park? Ik twijfel enórm om een park te kopen .. De babycook en Tiny Love-mobiel werden me al aangeraden als onmisbaar en kocht ik al tweedehands. Na lang beraad over de babycook, dat wel 😀

Enfin, wat zijn jullie ervaringen, help this woman out!

6 Comments

 1. Een draagzak vond ik echt een lifesaver! Een park hebben wij gehad, en daar heeft J. in het begin vaak overdag in geslapen en gespeeld toen ze ouder was. Maar nu is ze anderhalf en staat het stof te vergaren. Een wipper/relax vonden wij ook geweldig, maar helaas ook van korte duur.
  Zo’n babycook heb ik nooit gehad. Een kookpot en een mixer, dat werkt ook :-).
  Veel succes met kiezen en lijstjes maken. Laat je vooral niet gek maken, want veel dingen heb je écht niét nodig…

 2. Een draagzak vond ik praktischer dan een buggy, maar het was voor mij niet of het een of het ander, ik had ze alle twee.
  Een park vind ik absoluut een aanrader, de eerste maanden sliepen mijn dochters daar overdag in, daarna om te spelen. Ze blijven daar natuurlijk niet eeuwig in, maar ik had het niet kunnen missen.
  Een relax is ook zeer handig. Een babyfoon had ik ook en tevreden van.
  Een co-sleper hadden we niet, dat was acht jaar geleden nog niet echt in. Lijkt me wel interssant.
  Zo van die luieremmers met plastic zakken in tegen de geur hadden we niet, vond ik pure verspilling. We hadden een gewone luieremmer (pot met deksel) en die maakte we 1 X per dag leeg. Werkte prima zo, geen gedoe met navulverpakkingen.

 3. De cosleeper hier was handig, maar zodra hij eruit gegroeid is, hebben we Robbe gewoon bij ons in bed genomen (alle tis te zeggen, we hebben een driepersoons bed gemaakt, daarover volgt ook nog een blog ;-)). Volgende baby gaan we sowieso geen cosleeper meer doen maar gewoon meteen bij ons in bed. Minimalisme ten top!

  Slimme tip dat je dingen tweedehands koopt en dan toch op een lijstje zet, dat ga ik volgende keer ook doen 😀 Pas op dat je er wel een aantal dingen écht op zet, veel mensen willen niet met lege handen aankomen en dan durven ze weleens iets kopen dat je eigenlijk gewoon écht niet wil.

  Ik heb net een blogje gedaan met de producten die ik niet had kunnen missen, en plan er nog eentje over wat uiteindelijk toch vooral geldverspilling was 🙂

 4. Ik heb voor in het begin tweedehands een draagdoek gekocht, en eens ons kindje er is gaan we dan waarschijnlijk eens passen voor een voorgevormde drager. Tenzij ik er ook tweedehands op eentje stuit, maar er is zoveel aanbod dat ik het ook niet meer weet. In elk geval belangrijk dat het een ergonomische is (beentjes in M-houding of kikkerhouding en niet laten bungelen).

  Wij hebben een co-sleeper gekocht, maar blijkbaar zijn daar ook een heleboel veiligheidsregels voor (op Facebook is er een interessante groep over samenslapen waar ik ook over cosleepers veel heb bijgeleerd). Die van ons was een toonzaalmodel dus wat korting, maar het blijft wel erg duur voor iets dat je maar een half jaar kan gebruiken (tot het kindje kan rechtzitten/rechttrekken). Ik kan je nog niets meedelen uit ervaring, alleen als medezoekende van welke spullen we nodig hebben ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *