muziek & film

22. Filmtips #1

22. Filmtips #1 - blahblahblah.be

Ken je dat? Dat eindeloos scrollen door Netflix en trailers kijken op YouTube? Wij wel in ieder geval. We kijken graag naar films maar lijken nooit de juiste te kunnen vinden op dat ene moment. Ikzelf ga nogal vaak voor drama of scifi maar soms wil je gewoon net iets anders. Gelukkig zijn daar hulpmiddeltjes voor en vanaf nu voor jullie ook mijn filmtips, hallelujah 😉 Deze films zag ik de afgelopen tijd en vond ik dus best goed. Ideaal nu de herfst er weer aan komt!

Wild (2014) – De hoofdrol in deze film is weggelegd voor Reese Witherspoon, wat mij meteen al over de streep trok. In de rol van Cheryl Strayed, vertrekt ze op een tocht naar haar innerlijke zelf. Om dat te doen trekt ze onvoorbereid 1800km door de wildernis op de Pacific Crest Trail.

The Way (2010) – Deze bekeek ik omdat ik Wild goed vond en hij bij gelijkaardige films stond. Ik vond hem uiteindelijk beter dan Wild 😉 Hij gaat over een vader die naar het buitenland moet om zijn overleden zoon te identificeren die omkwam tijdens de El Camino de Santiago. Eenmaal daar aangekomen besluit hij zelf de bedevaart te wandelen. Hele mooie film!

Room (2015) – Beetje heftig, dit. Een moeder voedt haar zoontje op in een schuurtje (en that’s it!) die ze Room noemen.

Lion (2016) – Hier raakt een vijfjarig Indisch jongetje zijn broer kwijt in een station en stapt per ongeluk op een trein die hem duizenden kilometers verder voert. Hij zwerft daarna door de straten van Calcutta, tot hij geadopteerd wordt door een Australisch koppel. Vijfentwintig jaar later beslist hij om op zoek te gaan naar zijn verloren familie. Leg alvast de zakdoeken klaar!

Heb jij onlangs nog goede films gezien? Welke?

2 Comments

  1. Dat hebben wij echt elke keer! Dat we dan uiteindelijk zo lang zitten te kiezen (en niets vinden) dat we dan maar besluiten om gewoon te zappen op tv. Haha :p best frustrerend eigenlijk. Van jouw films heb ik er nog geen enkele gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *