blahblahblah

21. De stijlcrisis – Katrien 2.0

9 september 2017
21. DE STIJLCRISIS – KATRIEN 2.0 - blahblahblah.be

Het is weer zo ver, de herfst en winter komen eraan, mijn – kledijgewijs – twee minst favoriete seizoenen. Ik vind het dan extra lastig mezelf mooi te kleden. Leuke tshirts worden onzichtbaar en hallo muisgrijze dikke truien!

Vandaag nam ik mijn kast onder handen want die zomer capsule begint nu toch echt ondraagbaar te worden. En eerlijk is eerlijk, momenteel krijg ik het noch koud noch warm (pun intended, you’ll see) van mijn herfstige kledij maar ik bedacht me wel het volgende: ten eerste heb ik het AL-TIJD koud! Jurken of rokken in de winter? WHAT ABOUT HELL NO?! Daarbovenop komt nog dat ik pvv* ben, weinig of zelden make-up draag en liever kies voor de comfyness van sneakers ipv ellendig hoge hakken. Juist, ja. Waar moet die vrouwelijkheid en elegantie dan wel vandaan komen? Ik weet het ook niet ..

Jaren heb ik mezelf als niet mooi gezien. In mijn tienerjaren had ik hardnekkige acné (tot operatie toe), was ik stil, verlegen en slungelig slank. Ik werd er niet expliciet voor gepest maar echt goed voelde het toch ook allemaal niet. Waarom zou ik me dan getoond hebben in aangepaste kledij, schoeisel en make-up?

Ik ben nog steeds verlegen en ondertussen 12kg minder slank maar ik ben ook wel 34 jaar, hoog tijd om mezelf eens mooi te maken vinden dus. Het is iets waar ik al een aantal jaar over klaag maar ik ben nu precies pas klaar voor het echte werk. Daarom wil ik de komende tijd net dat ietsje meer tijd aan en met mezelf spenderen. Wil ik investeren in goede pantys, kledingstukken, accessoires (is dit het codewoord, dames?), make-up .. Wil ik met een kleedje, in de herfst jawel, naar het werk. Wil ik die lompe tomtom van mijn lijf, mijn nagels lakken en daar 20 keer op vloeken. Wil ik die sneakers rocken, wil ik ook eens zonder filter op Instagram verschijnen! Volgen jullie mee?

*pvv betekent zoveel als Plat Van Voor 😉

 • Reply
  Irene
  10 september 2017 at 20:50

  Ik heb het ook altijd super koud! Ik zou zelfs graag nu al de chauffage opzetten in ons huis. Haha :p Echt erg. Truien vind ik zalig om te dragen, maar ik vind me er ook altijd wat dikkig uitzien daarmee. Toch met echt dikke wintertruien. Maar ja, het is nu eenmaal ook een dikke wintertrui :p dus ik probeer het me maar niet te hard aan te trekken.
  Zijn platte botjes niets voor je? Dat vind ik wel vrouwelijk! En plat dus comfy. En je hebt er met zo’n vachtje in tegen kouwe voetjes :p

  • Reply
   Katrien
   11 september 2017 at 08:46

   Ik ga inderdaad eens op zoek naar leuke botjes, ik ben volgens mij ook gewoon wat te zindelijk 😉

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.