eten & drinken gezondheid

19. #TournéeMinérale: 100 dagen zonder alcohol

27 augustus 2017
19. #TournéeMinérale: 100 dagen zonder alcohol - blablahblah.be

De zomer, dat is een aanslag op mijn leven. Correctie, lijf en leven. We hoppen samen van de ene naar de andere barbecue, pintje dabei, en terrasjes vullen zich rijkelijk met hapjes, tapas en liters sangria en wijn. Hoewel er dit jaar niet echt veel zichtbare damage is dankzij oa mijn 5:2 dieet, weet ik wel dat het allemaal niet heel erg gezond is.

100 dagen zonder alcohol

6 jaar en één dag geleden stopte ik, daags na mijn verjaardag, met roken. Gisteren was dag 1 van mijn 100 dagen zonder alcohol. Nee, ik had geen kater van jewelste, dit had ik afgesproken met mezelf, gewoon omdat het kan. En nu het ook nog op tinternet staat, is het voor echt … 100, omdat het een schoon getal is. En 100, omdat 26 augustus + 100 dagen = 4 december, net op tijd om mezelf een indigestie te eten en drinken tijdens de feesten 😉

Daarnaast start ik dinsdag een traject personal training en doe ik rustig (dat is het codewoord, jongens en meisjes!) verder met 5:2 en het lopen, dus ja, ik ben echt klaar voor dat gezonde lijf. Kom maar op met die mocktails!

Wat is jouw favoriete non-alcoholisch drankje?

 • Reply
  Irene
  27 augustus 2017 at 20:38

  Veel succes! Gaat je sowieso lukken! Ik drink nooit alcohol (vind het gewoon écht niet lekker). Ik drink eigenlijk altijd water (en heel af en toe eens fanta). Haha. Dus hier helaas geen inspiratie voor lekkere alcoholvrije drankjes :p

  • Reply
   Katrien
   28 augustus 2017 at 21:04

   Houden zo! 😉 Ik drink wel veel (spuit)water, soms met een citroentje of limoentje erin, lekker verfrissend wel.

 • Reply
  gerhilde maakt
  30 augustus 2017 at 22:08

  Succes! Ik ben fan van alles met vlierbloesem. Ik kocht deze week een fles siroop bij IKEA en ik meng die dan met wat citroen. Wat munt erbij is ook erg lekker.
  Water met wat fruit is ook altijd lekker. Onlangs gaf een collega een tip: water met peer, rozemarijn en wat rietsuikersiroop vond hij een geslaagde combinatie. Ik zou gewoon wat experimenteren in jouw geval. Dat is altijd nuttig, alcohol of niet.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.