eropuit

15. Schermloze woensdag – Het Wandelwalhalla

15. SCHERMLOZE WOENSDAG - HET WANDELWALHALLA - blahblahblah.be

Ja, je leest het goed. Schermloze woensdag. Sinds een paar weken is dat een ding bij ons. Geen gsm’s tijdens het eten en in de auto waren al langer de regel, maar nu gaan we nog een stapje verder: geen tv, pc, gsm of iPad op woensdagavond. D. kwam daar een paar weken geleden mee af en ik moest gewoon volgen. Eerlijk is eerlijk, ik was er niet echt echt niet voor te vinden .. maar ik had niks te zeggen! De ene week lukt het al beter dan de andere en ik kijk nog niet meteen uit naar de winter .. een beetje triestig eigenlijk maar soit 🙂

Het wandelwalhalla.

Ik ben nu al een tweetal jaar fan van lopen (als ik geen blessures heb, zucht) maar sinds kort ook van wandelen. Vroeger was dat helemaal niet het geval, integendeel .. hoe mensen toch veranderen! Gisterenavond was het perfect wandelweer en guess what, wij wonen patsboem middenin hét wandelwalhalla, de Vlaamse Ardennen.

15. SCHERMLOZE WOENSDAG - HET WANDELWALHALLA - blahblahblah.be

We deden vroeger al wat routes in de streek en we amuseerden ons elke keer weer, dus waarom niet! Deze keer kozen we voor een route van 11km, het was tenslotte ook maar een gewone weekdag en werkweek. Met de auto reden we naar het natuureducatief centrum De Kaaihoeve in Zwalm, daar kan je parkeren en start de wandeling. Wij wandelen zelf meestal zonder kaart maar met de gpx-route in het gps-horloge van D. Keihandig is dat! Wil je toch een kaart? Die kan je bestellen of downloaden via de website.

Onderweg picknickten we kort, hadden we een klein routeprobleempje (we moesten naar rechts maar dat was afgesloten met prikkeldraad) maar bovenal hadden we een sportieve én gezellige avond. Het was ondertussen ook al een goede oefening voor de bivaktocht die we binnenkort op onze planning zetten, van bivakzone naar bivakzone 🙂 En die tv/pc? Die hebben we zeker niet gemist!

Tips voor onze komende date-avonden (tjah, dat is het wel een beetje toch hé? Well done D. 😉 ) zijn altijd welkom! Al hoop ik ook mijn lees-flow eens terug te vinden binnenkort ..

15. SCHERMLOZE WOENSDAG - HET WANDELWALHALLA - blahblahblah.be

15. SCHERMLOZE WOENSDAG - HET WANDELWALHALLA - blahblahblah.be

15. SCHERMLOZE WOENSDAG - HET WANDELWALHALLA - blahblahblah.be

8 Comments

    1. Gemakkelijk is het inderdaad niet! Eigenlijk zot hoe vaak we achter een scherm hangen en hoe onbewust we ons daar meestal van zijn ..

  1. Wauw, ik vind het toch een goed idee hoor! Maar ik kan me voorstellen dat het wel moeilijk is. Soms word ik gek van al die schermen, maar toch is het zo’n routine he. Eigenlijk tof dat jullie gewoon zo’n echte uitstap op een weekavond doen. Ik denk dan altijd, een klein blokje om. Maar waarom niet he? Romantisch 😉 Misschien kan je in de winter dan wel veel lezen.

  2. Super idee! Ik heb dat hier laatst ook aan mijn vriend voorgesteld maar hij is er nog niet echt voor te vinden. Zal nog wat beter mijn best moeten doen om hem te overtuigen denk ik.

  3. De Vlaamse Ardennen – het paradijs voor de wandelliefhebber (indien de keuze beperkt is tot een straal van 30 kilometer dan 🙂 ) .

    Tip: omloop kluisbergen 50km – zet dat maar op de bucket list

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *