eropuit

15. Schermloze woensdag – Het Wandelwalhalla

27 juli 2017
15. SCHERMLOZE WOENSDAG - HET WANDELWALHALLA - blahblahblah.be

Ja, je leest het goed. Schermloze woensdag. Sinds een paar weken is dat een ding bij ons. Geen gsm’s tijdens het eten en in de auto waren al langer de regel, maar nu gaan we nog een stapje verder: geen tv, pc, gsm of iPad op woensdagavond. D. kwam daar een paar weken geleden mee af en ik moest gewoon volgen. Eerlijk is eerlijk, ik was er niet echt echt niet voor te vinden .. maar ik had niks te zeggen! De ene week lukt het al beter dan de andere en ik kijk nog niet meteen uit naar de winter .. een beetje triestig eigenlijk maar soit 🙂

Het wandelwalhalla.

Ik ben nu al een tweetal jaar fan van lopen (als ik geen blessures heb, zucht) maar sinds kort ook van wandelen. Vroeger was dat helemaal niet het geval, integendeel .. hoe mensen toch veranderen! Gisterenavond was het perfect wandelweer en guess what, wij wonen patsboem middenin hét wandelwalhalla, de Vlaamse Ardennen.

15. SCHERMLOZE WOENSDAG - HET WANDELWALHALLA - blahblahblah.be

We deden vroeger al wat routes in de streek en we amuseerden ons elke keer weer, dus waarom niet! Deze keer kozen we voor een route van 11km, het was tenslotte ook maar een gewone weekdag en werkweek. Met de auto reden we naar het natuureducatief centrum De Kaaihoeve in Zwalm, daar kan je parkeren en start de wandeling. Wij wandelen zelf meestal zonder kaart maar met de gpx-route in het gps-horloge van D. Keihandig is dat! Wil je toch een kaart? Die kan je bestellen of downloaden via de website.

Onderweg picknickten we kort, hadden we een klein routeprobleempje (we moesten naar rechts maar dat was afgesloten met prikkeldraad) maar bovenal hadden we een sportieve én gezellige avond. Het was ondertussen ook al een goede oefening voor de bivaktocht die we binnenkort op onze planning zetten, van bivakzone naar bivakzone 🙂 En die tv/pc? Die hebben we zeker niet gemist!

Tips voor onze komende date-avonden (tjah, dat is het wel een beetje toch hé? Well done D. 😉 ) zijn altijd welkom! Al hoop ik ook mijn lees-flow eens terug te vinden binnenkort ..

15. SCHERMLOZE WOENSDAG - HET WANDELWALHALLA - blahblahblah.be

15. SCHERMLOZE WOENSDAG - HET WANDELWALHALLA - blahblahblah.be

15. SCHERMLOZE WOENSDAG - HET WANDELWALHALLA - blahblahblah.be

 • Reply
  Mirthe
  27 juli 2017 at 20:04

  Amai, ik zou het niet kunnen, zo’n schermloze woensdag. Ik lees zelfs boeken op mijn iPad. 😄 Geen idee wat ik dan moet doen zonder.

  • Reply
   Katrien
   28 juli 2017 at 08:32

   Gemakkelijk is het inderdaad niet! Eigenlijk zot hoe vaak we achter een scherm hangen en hoe onbewust we ons daar meestal van zijn ..

 • Reply
  Sofie
  28 juli 2017 at 08:35

  Wauw, ik vind het toch een goed idee hoor! Maar ik kan me voorstellen dat het wel moeilijk is. Soms word ik gek van al die schermen, maar toch is het zo’n routine he. Eigenlijk tof dat jullie gewoon zo’n echte uitstap op een weekavond doen. Ik denk dan altijd, een klein blokje om. Maar waarom niet he? Romantisch 😉 Misschien kan je in de winter dan wel veel lezen.

  • Reply
   Katrien
   28 juli 2017 at 09:01

   We spelen ook wel graag gezelschapsspelen dus dat kan ook nog in de winter 😉

 • Reply
  Irene
  28 juli 2017 at 21:02

  Super idee! Ik heb dat hier laatst ook aan mijn vriend voorgesteld maar hij is er nog niet echt voor te vinden. Zal nog wat beter mijn best moeten doen om hem te overtuigen denk ik.

  • Reply
   Katrien
   31 juli 2017 at 09:56

   Je kan hem ook gewoon eens een avondje ontvoeren en de gsm ‘vergeten’ ofzo. Veel succes! 😉

 • Reply
  Danine
  12 augustus 2017 at 21:06

  Gezelschapsspelletjes en samen een grote puzzel maken. Zorgt soms wel voor gezonde frustratie 😄

 • Reply
  citytrip
  26 oktober 2017 at 18:28

  De Vlaamse Ardennen – het paradijs voor de wandelliefhebber (indien de keuze beperkt is tot een straal van 30 kilometer dan 🙂 ) .

  Tip: omloop kluisbergen 50km – zet dat maar op de bucket list

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.