eropuit

9. Goedkoop op reis

23 juni 2017
GOEDKOOP OP REIS - blahblahblah.be

Aan de start van een nieuw jaar neem ik steevast de kalender erbij om te zien waar verlengde weekends en midweekjes mogelijk zijn. Ik ga graag weg en liefst nog veel ook (in tegenstelling tot mijn lief .. wel graag, liefst niet te veel 😉 ). En hoewel reizen eigenlijk een luxe is, en kostelijk, kan je best goedkoop op vakantie als je met een aantal dingen rekening houdt. Ik ga het hier niet hebben over de honderden websites met megadeals en lastminutes, er zijn ook andere (kleine) zaken die je reis een stukje goedkoper kunnen maken. Vandaag leg ik je uit hoe wij ik dat doe 🙂

1/ Vergelijk luchtvaartmaatschappijen. Ik heb vrienden die zweren bij Ryanair. Hoewel ze je daar tegenwoordig zouden laten bijbetalen om naast elkaar te zitten, ís het ook echt wel één van de goedkopere luchtvaartmaatschappijen. Ga er alleen niet vanuit dat ze altijd de goedkoopste zijn. SkyScanner vergelijkt voor jou diverse maatschappijen en vluchten, je pikt er dan de goedkoopste uit. Zo was dit voor onze laatste reis Brussels Airlines ipv bvb Ryanair. Let wel op, soms gaat de prijs alsnog omhoog als je de boekingsstappen volgt!

2/ Overnachten in hotels, dat doen wij nooit. Dit is een keuze die je maakt maar wij houden er wel van om bij locals te overnachten. We hebben zo al vele leuke gesprekken gehad én je krijgt goedkope uit eten/shopping/whatever tips. Die mensen laten je trouwens ook wel gerust als je aangeeft dat te willen 😉 Over waar we dan wel slapen zou ik nog een aparte blogpost kunnen wijden maar laat ons stellen dat ook wij verknocht zijn aan airbnb. Ga ook niet pal in het centrum zitten maar maak handig gebruik van het openbaar vervoer of een huurwagen.

GOEDKOOP OP REIS - blahblahblah.be

3/ Wij gaan vrijwel altijd op reis naar de zon en hoewel ik het liefst een hele en geweldige designwoning ter beschikking heb, ik moet daar niet over liegen, lukt het ook wel met een OK slaapplaats. Meestal doen wij daar toch niet veel meer dan slapen, eten, douchen en wat buiten chillen, dus let ik er vooral op dat er een schoon zwembad is met een mooi terras of uitzicht. Als het er binnen dan wat minder uitziet, dan kan ik daar mee leven.

4/ Reis in groep, en daarmee bedoel ik niet zo’n georganiseerde 27-dagen-reis naar Antarctica 🙂 maar een reis(je) naar een mooie streek in pakweg Frankrijk. Een huis huren met 6 komt je een stuk goedkoper uit dan met 2, dus kan je al snel voor wat meer luxe kiezen. Wijzelf hebben daar goede en minder goede slechte ervaringen mee maar zo leer je ook wel je echte vrienden kennen .. ^^
PS: 4 personen zijn óók een groep 😉

GOEDKOOP OP REIS - blahblahblah.be

5/ Om er even tussenuit te zijn, hoef je niet meteen naar de hak van Italië te sjezen. Denk ook eens aan eigen land en onze buurlanden, zelfs één dagje kan genoeg zijn om even weer op te laden. Zo volg ik bijvoorbeeld Germany Tourism op Instagram, en echt, ik moet daar dringend eens naartoe! 🙂

Ga jij vaak op reis? Heb je nog andere goedkoop-op-reis-tips? Laat het me zeker weten!

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.