blahblahblah minimalisme

8. Digitaal minimalisme: het leven na twitter

21 juni 2017
HET LEVEN NA TWITTER - blahblahblah.be

10 jaar, dat is de tijd die ik al bij al op Twitter heb doorgebracht .. en dat heeft me heel wat opgebracht. Vrienden, een job, opdrachten, ideeën, nieuwe inzichten, … noem maar op!

De laatste tijd echter was de liefde wat gedoofd en had ik al enkele keren m’n account gedeactiveerd, elkaar steeds vlugger opvolgend. Je hebt dan 30 dagen tijd om je account te heractiveren zonder verlies van tweets en volgers. Blijf je langer weg, dan verdwijnt je account volledig. Telkens had ik de neiging om terug te keren en vaak vond ik dat dan ook de juiste keuze. Maar zoals dat werkt bij een haat-liefde verhouding gaat de ene kant wel eens zwaarder doorwegen, dus vond ik het tijd om Twitter te laten voor wat het was, weg ermee. Ook dít is minimaliseren 😉

De eerste dagen voelen wat naakt aan en denk ik nog wel eens in 140 tekens, met pieken op de mindere en betere dagen. Maar .. ik heb meer tijd, ik kan me beter focussen als ik met iets bezig ben (hallo, deze blog) en ik heb geen last meer van FOMO. Ik merkte ook al dat ik óf tweet óf blog en laat ons stellen dat ik hier toch echt wel meer aan heb.

Mis ik dan niets of niemand? Natuurlijk wel! Ik mis die mensen die keer op keer goed advies hadden & het echt wel goed met me voor hadden en ik mis het bereik dat ik had bij sommige prangende vragen, but that’s it. Voorlopig zie je mij niet meer terug, maar ik zeg nooit nooit, dat is een understatement 🙂

En die oogrollen? Die bewaar ik wel voor Instagram 😉

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.