groen(er) leven

5. Vegan zonbescherming: Lovea

29 mei 2017
NATUURLIJKE ZONBESCHERMING: LOVEA - blahblahblah.be

Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, dat ik precies dacht dat er ooit een nijpend tekort aan badkamerproducten zou bestaan. Ik had altijd verschillende tubes en verpakkingen douchegel en shampoos staan. Ik kocht nu eens blokken zeep om zelf zeep mee te maken (je verzint het niet) en dan weer allerhande beautyproductjes om nauwelijks te gebruiken. En jawel, ook moest er bij elk streepje zon een nieuwe zonnecrème worden aangekocht. Soit. Er wordt gezegd dat het verstand met de jaren komt .. 😉

NATUURLIJKE (VEGAN) ZONBESCHERMING

Tegenwoordig gebruik ik dus netjes alles op en koop pas iets nieuw als dat product bijna of op is. Zo kwam ik op het punt dat ik vorige week op zoek moest naar een nieuwe zonnecrème. Ik besloot om een vegan zonnecrème te zoeken, want als het kan, waarom ook niet?

NATUURLIJKE ZONBESCHERMING: LOVEA - blahblahblah.be

Na wat opzoekingswerk bleek dat ik die eigenlijk al gevonden had, zonder het te weten. Ik denk dat het vorig jaar was dat ik impulsief een flesje Lovea kocht. Het flesje zag er mooi uit (ja, sorry hoor), het was compact én het rook ook nog eens lekker. Ik had toen de SPF50 voor het gezicht, waar ik enorm tevreden over ben, en kocht nu de SPF30 erbij.

De crème bevat 100% minerale ipv chemische filters, deze brengen een beschermlaagje aan op de huid ipv in de huid in te trekken. In principe zou eenmaal smeren moeten volstaan maar er kan altijd een deel worden weggevaagd én ik krijg het mezelf ook gewoon niet afgeleerd 🙂 Ook parabenen en alle andere gevaarlijke woorden vind je op deze flesjes niet terug. Er is ook een kids SPF50 versie, een SPF15 en een after sun. Ik ben in elk geval fan!

Ken jij nog andere goede natuurlijke zonneproducten? Ik hoor het graag!NATUURLIJKE ZONBESCHERMING: LOVEA - blahblahblah.be

 

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.