eten & drinken muziek & film

4. STRAWBERRY MOJITO (ROYAL)

STRAWBERRY MOJITO - blahblahblah.be

Ik probeer al een aantal jaar munt te kweken in potten, tevergeefs. Deze keer ga ik voor het heropkweken van winkelmunt en ik doe dat in volle grond. In mijn vorige post (tips tegen voedselverspilling) kon je al zien dat je ‘gemakkelijk’ groenten, fruit en kruiden kunt heropkweken met restjes en met munt is dat dus niet anders. Je snijdt een takje munt af, plukt daar alle onderste blaadjes vanaf en zet de stam in een glas water. Na een tijd zal je wortels zien schieten en kan je je mini muntplantje in een potje planten. Zo kan je dan eindeloos doorgaan en dat brengt ons, uiteraard, bij de (strawberry) mojito ūüėČ

Hoewel ik normaal niet zo’n enorme zoetekauw ben, is de gewone mojito mij net iets te bitter. Geef mij maar de aardbeien variant! Je kan zo’n strawberry mojito gemakkelijk zelf maken en dit is ook nog eens het ideale seizoen, aan de slag dus!

INGREDI√čNTEN VOOR 1 STRAWBERRY MOJITO:

40 ml witte rum
30 ml spuitwater
2 tl (riet)suiker
1/4 limoen
5 aardbeien
2 takjes munt
(crushed) ijsblokjes

ZO MAAK JE HEM:

Doe de limoen samen met de suiker in een glas en stamp goed aan. In principe doe je dat met een muddler maar in een duurzaam en minimalistisch leven doen we dit ook gewoon met een lepel, vork of vijzelstamper, zo je wil. Doe er de aardbeien en munt bij, die stamp ik ook nog even aan zodat de smaak van de aardbeien beter vrij komt. Doe er nu de rum en het ijs bij en vul aan met spuitwater. Wil je het nog iets feestelijker? Vervang dan het spuitwater door cava! Schol!

PS: met deze soundtrack erbij waan je je h√©lemaal in Ibiza. ūüėé

Wat is jouw favoriete cocktail?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *