eten & drinken groen(er) leven

3. Handige tips tegen voedselverspilling

22 mei 2017
HANDIGE TIPS TEGEN VOEDSELVERSPILLING - blahblahblah.be

Enkel Nederlanders verspillen meer voedsel dan Belgen.

“Elk jaar gaat in Europa 88 miljoen ton voedsel verloren, of 173 kg per persoon. De Belgen verspillen gemiddeld 345 kg voedsel per jaar, enkel de Nederlanders doen het nog slechter.”

Geen kop om trots op te zijn .. en helaas kan ik er ook wat van. Alle boodschappenlijstjes en weekmenu’s ten spijt, vooral groenten en fruit belanden hier nog té vaak in de vuilnisbak compost. Dat is meteen ook de grootste reden waarom ik niet aan groentenpakketten doe … Het is gelukkig niet zo dat ik wekelijks dingen moet weggooien maar ik wil hier wel nog beter op letten. De tips van hierboven en niet winkelen met een lege maag kennen we denk ik allemaal al maar ik geef je graag nog een paar andere super handige tips mee.

4 HANDIGE TIPS TEGEN VOEDSELVERSPILLING.

1/ Het voedingscentrum heeft een hele goede bewaarwijzer, die net iets verder kijkt dan je neus lang is. Ook hun ‘ja-nee-sticker‘ is handig! 

2/ Op ingrediënten.nl kan je op basis van zelf ingegeven ingrediënten, hoe kon je het raden, recepten vinden. Zo zie ik dat ik met mijn restje spinazie en kip de keuze heb tussen 87 recepten!

3/ Er bestaan ook toffe kookboeken die vooral werken rond het koken met restjes. Onder andere Empty the fridge (van het gelijknamige blog) en Lekker koken met restjes doen dat. Zo kan je dus pesto maken van wortelloof en chips maken van aardappelschillen!

4/ De laatste, maar zeker niet de minste tip .. wist je dat je heel wat groenten- en fruitrestjes opnieuw kan laten groeien (met veel liefde en geduld 😉 )??

Wat is jouw ultieme tip tegen voedselverspilling?

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.